Menu

06.03 | Orgelwandeling te Gent

Op zondag 6 maart te 14u00 organiseert De Principaal vzw in samenwerking met de academie De Kunstbrug een orgelwandeling in het centrum van Gent waarbij vier kerken worden bezocht.
De wandeling start om 14u00 aan de Sint-Elisabethkerk in het oude begijnhof. Het orgel bevat veel oud materiaal van o.m. Pieter Van Peteghem. In de karmelietenkerk bevindt zich een romantisch orgel van Pierre Schyven. Het augustijnenklooster bezit twee orgels: een neobarok-orgel van de orgelmakerij Flentrop (NL) van 1962 dat in 2001 werd aangekocht en het drieklavierklavierorgel van Philipe Forrest uit 1873 dat in 2003 werd gerestaureerd door Pels & van Leeuwen (NL). In de Sint-Michielskerk kan je kennis maken met een instrument van Bas Blank (NL) uit 1980.

De organisten zijn leerlingen van de academie De Kunstbrug uit Gent. Het slotconcert wordt gebracht door leraren van deze academie.

Programma:

 • 14 u. Sint-Elisabethkerk in het oude begijnhof (op de Begijnhofdries aan het Rabot)
  Stan Van Rompay, orgel, met werk van Lebègue en Bach
 • 15 u. Karmelietenkerk in de Burgstraat
  Lodewijk Mispelon, orgel, met werk van Lemmens, Brahms, Rheinberger en Karg-Elert
 • 16 u. Sint-Stefanuskerk in de Margrietstraat
  Toon Pillaert, orgel, met werk van Bach, Vierne, Alain en Messiaen
 • 17 u. Sint-Michielskerk op het Sint-Michielsplein
  Dit slotconcert wordt gebracht door La Soave (Kersten Cottyn orgel, Marleen Leicher cornetto en Goedele Heidbüchel zang). La soave betekent in het Italiaans zoetheid, zachtheid, mildheid… Maar het is ook de naam van een trio dat zich toelegt op de fantastische muziek uit de Italiaanse renaissance en vroegbarok.

wandeling, 4 concerten en programmaboekje € 20
Verdere info: www.deprincipaal.beAlle berichten »

Gepost op 05 februari 2016