Menu

10.10 | Sint-Niklaas — ontmoetingsdag orgelleerkrachten deeltijds kunstonderwijs

Op vrijdag 10 oktober a.s. om 09.30u in de Stedelijke Academie voor Muziek, woord en dans te Sint-Niklaas organiseert Het Orgel in Vlaanderen i.s.m. het OVSG een ontmoetingsdag voor leerkrachten orgel DKO.
 Lydia Vroegindeweij stelt Orgelkids voor: orgelkids is een project in Nederland dat bestaat sinds juli 2009 met als doel kinderen (en volwassenen) enthousiast maken voor het orgel. Het leuke is dat de kinderen dit orgel zelf in elkaar kunnen zetten. Instructiekaarten met foto's helpen de kinderen eenvoudig op weg. Er is goed over nagedacht door de orgelbouwer hoe dit voor kinderen aantrekkelijk en leerzaam kan zijn. . Het Doe-orgel zit in een kist op wieltjes (80x40x40cm) en kan eenvoudig getransporteerd worden in een personenauto.

Er is ook een lezing door Stef Tuinstra over Georg Böhm, ten tijde van de jonge Bach organist in Lünebrug,  over zijn ervaringen in het onderwijs en als orgeldeskundige in Nederland. Als internationaal opererend orgeladviseur heeft Stef Tuinstra al meer dan honderd projecten op zijn naam staan.

Verder zal er een ronde tafel moment zijn met de collega's en orgel in Vlaanderen.

Inschrijven kan via volgende website: www.avsg.becode DNOM R3 9100

De kostprijs voor deze ontmoetingsdag bedraagt 125 Euro voor leden/leerkrachten en 137,5 Euro voor niet-leden (maaltijd inbegrepen)

Ook niet-docenten zijn welkom.

Alle berichten »

Gepost op 29 augustus 2014