Menu

10.12 | Leuven — 50e orgelconcert Leo XIII seminarie

Op 10 december 2014 wordt de 50e editie van de orgelconcerten in het Leo XIII seminarie in Leuven gevierd. Sinds 2007 werd onafgebroken elke maand van het academiejaar op woensdagmiddag een orgelconcert georganiseerd met tal van bekende organisten en solisten.

Op het feestelijk programma van 10/12 staat vooreerst Introduktion und Passacaglia, d-moll van Max Reger, gebracht door Takako Yanagihara. Verder is ook het Sonitus Armorum van Sébastien de Brossard voor zang (Stratton Bull) en orgel. Voor de 50e editie heeft Jo Coenen speciaal een stuk gecomponeerd voor orgel en blazers. Het stuk, getiteld Aquinas' Dream, sluit nauw aan bij de neo-thomistische traditie van Leo XIII seminarie en deint mee op de tonen van het gregoriaans Adoro te devote.

Het concert vindt plaats in de kapel van Leo XIII seminarie (Vesaliusstr. 2). Het concert is gratis en start om 13u05 en eindigt om 13u45. Omwille van onze 50e editie is er nadien receptie! Van harte welkom!

Meer info: www.leoxiiiseminarie.org/orgel.html

Wegens renovatiewerken in het voorjaar van 2015 zal dit voorlopig het laatste orgelconcert zijn. De organisatie hoopt in het academiejaar 2015-2016 opnieuw een boeiende orgelconcertreeks te kunnen aanbieden.

Alle berichten »

Gepost op 01 december 2014