Menu

19|10 en 20|10 . Tienen, Bachweekend: lezing, workshop, apertiefconcert, quiz en slotconcert

De Tiense Orgelkring organiseert in het kader van de reeks 'Bach op een kier' een Bachweekend in Tienen met volgend programma:

zaterdag 19 oktober 2013

Lezing 'BACH OP EEN KIERTJE' door BRUNO BRUYNINCKX

Bachzaal ART (Grote Markt 3), 11u

Je mag dan nog zo’n groot muzikaal wonder zijn als Bach, een aantal vaardigheden moet iedereen leren, al ging dat bij Bach wellicht wat makkelijker dan bij de doorsnee muzikant. Maar hoe en van wie leerde Bach? Bruno Bruyninckx licht een tipje van de sluier en zet de deur tot Bachs muzikale ideeënkamer op een kiertje.

WORKSHOP o.l.v. PETER BREUGELMANS

Sint-Germanuskerk (Veemarkt), 13u30-17u30

Sinds de uitbreiding met zeven pedaalregisters leent het orgel van de Tiense Sint-Germanuskerk zich bijzonder goed voor Duitse barokmuziek, dus ook voor Bach. Peter Breugelmans helpt elke deelnemende organist doorheen de talrijke keuzes waarvoor Bach ons met elk van zijn orgelwerken stelt.

zondag 20 oktober 2013

Aperitiefconcert 'BACH OP VELE KLAVIEREN' door JOOST VERMEIREN

Bachzaal ART (Grote Markt 3), 11u

Het Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach, de tweestemmige Inventies, de driestemmige Sinfonias, de kleine preludes … standaardrepertoire in de opleiding van elke klavierspeler. Niet zomaar ‘etudes’ bij Bach, maar mooie muziek. Joost Vermeiren geeft uitleg en speelt een selectie uit deze muziek, aangevuld met enkele grotere Bachwerken. Hij doet dit bovendien op vele klavieren: orgel, klavecimbel en klavechord.

toegangsprijs: 8 euro / 5 euro (leden) 1 euro (min 18-jarigen)

QUIZ ME BACH

Bachzaal ART (Grote Markt 3), 14u

Kent Bach geen geheimen meer voor jou? Of wil je de deur tot je Bachkennis gewoon wat wijder open zetten? Tien jaar na haar eerste Orgelquiz springt de Tiense Orgelkring kwistig om met Bach. ‘Bach op een kier’ op speelse wijze.Kent Bach geen geheimen meer voor jou? Of wil je de deur tot je Bachkennis gewoon wat wijder open zetten? Tien jaar na haar eerste Orgelquiz springt de Tiense Orgelkring kwistig om met Bach. ‘Bach op een kier’ op speelse wijze.

deelname: 1 euro / gratis (leden)

Slotconcert 'BACH, ALLE REGISTERS OPEN'

Sint-Germanuskerk (Veemarkt), 16u

Tot slot van ons Bachweekend trakteren de deelnemers van de workshop, leerlingen van de muziekacademies van Diest, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse en Tienen, ons op een orgelconcert. Zij trekken alle registers open en geven ons hun kijk op de orgelmuziek van grootmeester Bach.

‘Bach op een kier’ wordt georganiseerd i.s.m. de Samenwerkende Orgelverenigingen Vlaams-Brabant en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Verdere info: www.tienseorgelkring.be

Alle berichten »

Gepost op 24 september 2013