Menu

23-26.10 | Göteborg International Organ Academy 2014 – ​The Bach Circle: Keyboard Culture in the Eighteenth Century

In het programma van de Göteborgse orgelacademie staat dit jaar muziek van J.S. Bach, zijn zonen en zijn leerlingen centraal en wordt ook aandacht besteed aan andere klavierinstrumenten dan het orgel. Artistiek leider van deze academie is Dr. Annette Richards, universiteitsorganist van Cornell University (NY) en een van de leidende Carl Philipp Emanuel Bach-onderzoekers.

Masterclasses/seminars worden gegeven door Annette Richards en Hans Fagius (orgel), Ulrika Davidsson en Joel Speerstra (klavecimbel, hammerklavier, klavichord). Op het repertoire staan werken van J.S. Bach, zijn zonen en leerlingen plus 17de-eeuwse Noordduitse orgelmuziek die in de 18de eeuw nog in Berlijn werd gespeeld. Meer informatie en aanmelding: www.organacademy.se

Het programma voorziet verder in concerten en lezingen door o.a. Ulrika Davidsson, Magnus Kjellson, Annette Richards, Tilman Skowroneck, Joel Speerstra en anderen.

Tijdens de concerten zullen o.a. de volgende instrumenten klinken: het Noordduitse barokorgel in de nieuwe Örgryte kerk, het Zweedse Schiörlin-orgel van 1783 in Jonsered, klavecimbel, hammerklavier, klavichord en een nieuw ontworpen “duoklavichord", gebouwd door Per Anders Terning en Joel Speerstra, dat hier zijn Zweedse première zal beleven.

Foto: Schiörlin-orgel in Jonsered © Johan Norrback.

Alle berichten »

Gepost op 19 september 2014