Menu

6-10/7 | Royaumont (F) — bijeenkomst rond aspecten van 19de-eeuwse klaviermuziek

Van 6 tot 10 juli 2015 organiseert de Fondation Royaumont een bijeenkomst rond aspecten van de 19de-eeuwse klaviermuziek. Het thema is meer bepaald de wederzijdse invloeden tussen zangpraktijk, pianospel, orgelspel en alles wat in een meer algemene context bepalend is of was voor de uitvoering van het repertoire tussen 1830 en 1930. De week is een aaneensluiting van workshops, presentaties, lezingen, case studies, repetitietijden en alles wat kan bijdragen tot en actieve en doordachte aanpak van de muziek uit deze periode. Daarvoor staan uniek instrumenten ter beschikking: het Cavaillé-Coll orgel III/P uit 1864, "period" vleugelpiano, 1870 harmonium - naast een moderne concertvleugel, oefenpiano en het kleine Cavaillé-Coll orgel II/P in de nabij gelegen kerk.

Het is de bedoeling spelers en denkers samen te brengen in een uitzonderlijke omgeving, waar alles in het werk gesteld is om uitsluitend met de muziek bezig te kunnen zijn. De deelnemers logeren in de oude abdij. Het verlijf ter plaatsen wordt aangeboden. Iedereen die zin heeft, is uitgenodigd uit om enkele dagen met ginds door te brengen en van gedachten te wisselen, aan en rond de gepaste instrumenten. Het niveau van de deelnemers is minimaal conservatorium - of hogeschool niveau, waarbij docenten orgel / piano niet mogen ontbreken.

Momenteel bestaat de groep uit volgende deelnemers: Jeanne Roudet, Els Biesemans, Joris Verdin, Haengchae An, Alissa Duryee, Stefan Donner, Coralie Amedjkane.


Verdere info: http://www.royaumont.com/en/The-nineteenth-century-organ,-a-vocal-and-instrumental-synthesis


Alle berichten »

Gepost op 10 april 2015