Menu

Genshu Obata wint de 2de Young Organist Award Leuven

Met heerlijk, evenwichtig orgelspel, verzorgd, in een natuurlijke muzikale flow en mooi ademend overtuigde deze jongeman met een optreden dat nog veel belooft voor de toekomst! Samen met leerlingen van de circusschool 'Locorotondo' van Herentals presenteerde hij een programma met werken van Bach en Bryan.
Genshu is een leerling van Bart Wuilmus (academie Herentals).

Matteo Balliauw kreeg op een overtuigende manier de publieksprijs toegekend voor een verrassende maar tot in elk detail verzorgde en synchrone act samen met balletdanseres Cara Verschraegen. Zij presenteerden een fijnzinnig, uitdrukkingsvol samenspel (orgel & dans) in een eigen choreografie van de jonge, supergetalenteerde danseres op de passacaglia in d van D. Buxtehude.

De andere deelnemers (de gehele avond speelde zich af op een voortreffelijk kwaliteitsvol niveau) mogen niet onvermeld blijven: Jonas Van Hees en leden van de 'Jeugddrumband Achel', Michiel Verbauwhede in een zeer 'beeldend' programma met uitsluitend muziek van A. Wilscher, en Stef Reweghs, de verrassende, jongste deelnemer waar we in de toekomst zeker nog van gaan horen!

De proloog van Leuven Orgelstad 2016 werd geopend met de creatie (wereldpremière) van 'Toccata - reflections of Lacave' (Peter Pieters), uitstekend gebracht door Joris Ceoen en sloot af met een gesmaakt optreden van Margarita Osipova, de winnares van de vorige editie van de YOAL.

Talent was er in overvloed, in de kapel van het vml. Lemmensinstituut op woensdag 13 april. Uitkijken alvast naar de 3de editie van de YOAL, in 2018!

[(op de foto tijdens de proclamatie: vlnr. mevr. Denise Vandevoort, schepen van cultuur stad Leuven, mevr. Cathérine Legaey, directeur conservatorium Leuven en voorzitter van het Crignon Genootschap vzw en Genshu Obata, de winnaar. © Paul Bosmans].


Alle berichten »

Gepost op 14 april 2016