Menu

Orgelkunst nr. 148 - maartnummer 2015

Orgelkunst verschijnt voortaan volledig in kleur en in een opgefriste vormgeving. Hiermee hopen we de aantrekkelijkheid van het orgelblad te vergroten en een betere schikking van de bijdragen en de actualia te kunnen bewerkstelligen.

Het maartnummer opent met het eerste deel van een drieluik dat handelt over het tempo en de metronoom in de Franse muziek van de 19de eeuw. In het juni- en septembernummer zal auteur Joris Verdin de verkregen informatie toepassen op drie centrale figuren: Lefébure-Wély, Lemmens en Franck.
Verder brengt Orgelkunst verslag uit van de restauraties van het Smets-orgel te Ottenburg (Dick Zweers), het Van Peteghem-orgel te Gijzegem (Paul De Maeyer) en het B. Pels-orgel te Hoogstraten (Luk Bastiaens & Nico Declerck). Ook de vorderingen van de restauratiewerkzaamheden aan het Schyven-orgel van de Antwerpse kathedraal komen aan de orde.
Verder wordt nog even stil gestaan bij de viering van de tachtigste verjaardag van organist en componist Chris Dubois in de kathedraal te Mechelen.
Een overzicht van de komende orgelconcerten, vele orgelactualia en een inhoudsoverzicht van de internationale orgeltijdschriften completeren deze nieuwe publicatie.

Alle berichten »

Gepost op 18 februari 2015