Menu

Tijdschrift Het Orgel - maartnummer 2016

Vrijdag 4 maart verschijnt het nieuwe nummer van Het ORGEL. Ibo Ortgies opent het nummer met he tweede deel van zijn artikel ‘Nieuws over Schnitger. Aanwijzingen, vondsten, hypothesen en toeschrijvingen’.

Sietze de Vries bespreekt de door Bakker & Timmenga uitgevoerde restauratie van het orgel in de St.-Maartenskerk te Hallum.
Winold van der Putten en Victor Timmer redigeerden een tot nu toe ongepubliceerd artikel van Jaap den Hertog, die in 2012 overleed. Het artikel behandelt wat uit de geschiedenis bekend is over zogenaamde bovenslepen.
Daarop volgt deel 2 uit de serie ‘De orgelbouwers Van Hagerbeer’ van Auke H. Vlagsma, waarin onder meer een werkenlijst van de Van Hagerbeers gegeven wordt.
Op 6 februari jongstleden werd in het Orgelpark een colloquium gehouden over loodcorrosie. Jaap Jan Steensma maakte voor Het ORGEL een verslag, waarin hij de problematiek en mogelijke oplossingen, zoals deze op het colloquium besproken zijn, helder uiteenzet.
Bart van Buitenen sluit zijn artikelenserie af over 'het oude orgel' als inspiratiebron voor de negentiende eeuw. Het artikel biedt veel nieuwe gegevens en bevat bovendien tal van bijzondere foto’s en illustraties.

Alle berichten »

Gepost op 01 maart 2016