Menu

Tongeren . Euregionale orgeltrip

Op dinsdag 2 juli 2013 nemen 'de Vrienden van het Le Picard-orgel' vzw u mee voor een dagtrip met een luxe autocar doorheen het land zonder grens.

In de euregio zijn tal van “orgelpareltjes” verstopt in pittoreske, historische of monumentale gebouwen. Dezereis laat dit ontdekken onder begeleiding van de organisten van de O.L.V.-basiliek van Tongeren. 

Dinsdagmorgen, 2 juli om 08u30 starten we met  “de metten” in de St-Janskerk te Tongeren. De Schola Gregoriana Basilicae vergast ons op het gregoriaans ochtendgebed. We bezoeken vervolgens het onlangs gerestaureerde orgel van Pereboom & Leyser te Heks (Heers). De reis gaat dan verder richting Huy en Eupen. In Vaals worden we ontvangen door Hans Leenders aan het prachtige orgel van de Lutherse kerk. Als afsluiting nemen we deel aan het avondconcert in de Sint-Servaasbasiliek van Maastricht. Benoît Mernier concerteert er in het kader van L’Europe & l’orgue.

Deelname in de kosten: 80 € (75 € reductie 60+, studenten)
Inbegrepen in de prijs: de verplaatsingen, 1 warme maaltijd (excl. drank), 1 broodjesmaaltijd (excl. drank), toegang tot de verschillende locaties, de recitals, toegang tot het slotconcert, de syllabus.

Inschrijving: volledig op voorhand te betalen voor 1 juni 2013 via overschrijving  op het rekeningnummer IBAN BE48 2350 4517 4427, BIC: GEBABEBB

op naam van “De vrienden van het Le Picard-orgel vzw, 3700 Tongeren, met vermelding: “Orgeltrip 2013”.

Verdere info: 

De vrienden van het Le Picard-orgel vzw, p.a. Jan Peeters, parochiecentrum, Stadhuisplein 8, 3700 Tongeren, vzwlepicard@gmail.com

 

 

All posts »

Posted on 31 mei 2013