Menu

03-11.08 | Internationale orgelwedstrijd in de Martinikerk te Groningen

In de periode 3 tot 11 augustus 2017 worden in Groningen een inernationale orgelwedstrijd, masterclasses, recitals en excursies georganiseerd onder bescherming van de Stichting Martinikerk Groningen, het Prins Claus Conservatorium en het Peter de Grote Festival.

Dit concours vindt plaats op de unieke Schnitger-orgels in de Martinikerk, Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk te Groningen.
De jury bestaat uit volgende leden: Theo Jellema (voorzitter); Jon Laukvik; Paolo Crivellaro, Masaaki Suzuki, Christopf Mantoux en Daniel Zaretsky.

Deelnemers tot 35 jaar uit de gehele wereld worden geselecteerd op grond van toegestuurde beeld-en geluidsopnamen.
Daarna zal na drie rondes de uiteindelijke winnaar gekozen worden. De eerste ronde vindt plaats op de orgels van de Pelstergasthuiskerk en de Martinikerk, de tweede ronde op het orgel van de Der Aa-Kerk en de finale in de Martinikerk.
Het te spelen repertoire omvat werken van J.P. Sweelinck, Noord-Duitse componisten, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy en tot het opdrachtwerk 'Memories II' dat componist Jan Welmers voor het orgel in de Der Aa-kerk zal gaan schrijven.

Alle verdere info: www.international-martini-organ-competition-groningen.nl

All posts »

Posted on 03 januari 2017