Menu

Edgard Goedleven (80) overleden

Edgard Goedleven (°20.02.1938 - † 30.05.2018)  is gisteren op 80-jarige leeftijd overleden.
In de orgelwereld is hij vooral bekend als voormalig afdelingshoofd Monumenten en Landschappen waar hij o.m. de dossiers van de orgelrestauraties in Vlaanderen behartigde.

Goedleven studeerde na zijn Grieks-Latijnse humaniora verder aan de KU Leuven waar hij een licentie Politieke en Sociale Wetenschappen behaalde. Zijn loopbaan startte als onderzoeker bij de studiegroep Mens en Ruimte. Vervolgens werd hij assistent aan de KU Leuven in het Centrum sociologisch Onderzoek. Later werd hij inspecteur Volksontwikkeling en Kabinetssecretaris.

Van 1973 tot 2003 was hij afdelingshoofd Monumenten en Landschappen van de Vlaamse Gemeenschap. Hij is de initiatiefnemer van de jaarlijkse 'Open Monumentendag' en projectverantwoordelijke voor de inschrijving Begijnhoven, Belforten en Stad Brugge op de Unesco lijst van het Werelderfgoed. Edgard Goedleven was gedurende twintig jaar lid van het Comité du Patrimoine culturel van de Raad van Europa. Hij was tevens oprichter van het tijdschrift M&L (Monumenten en Landschappen).

Als stichtend lid en beheerder was hij actief in volgende verenigingen:
- Stichting Vlaams Erfgoed
- Vereniging voor het Bevorderen van het Belgisch Trekpaard
- Het Orgel in Vlaanderen
- Museum Parkabdij, Museum voor religieuze Kunst en Cultuur

Hij werkte mee aan talloze boeken en publicaties en schreef talrijke artikels.

De uitvaartdienst van Edgard Goedleven vindt plaats  woensdag 6 juni a.s. om 10.00u in de Sint-Pieterskerk te Leuven.

All posts »

Posted on 30 mei 2018