Menu

De orgel- en klavecimbelwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck

HET SWEELINCK MONUMENT is onlangs uitgebreid met de complete orgel- en klavecimbelwerken in twee nieuwe CD-boeken met elk drie cd’s. Het betreft hier gloednieuwe opnamen van uitsluitend werken die met zekerheid aan Sweelinck worden toegeschreven. Solisten zijn vooraanstaande organisten en klavecinisten als Bob van Asperen, Pieter-Jan Belder, Pieter van Dijk, Pieter Dirksen, Leo van Doeselaar, Reitze Smits, Harald Vogel en Bernard Winsemius. In het tweede deel leveren ook de klavecinisten Marieke Spaans en Alexander Weimann hun bijdrage. Zij bespelen diverse historische orgels en klavecimbels in Duitsland en Nederland. Een compleet overzicht van uitvoerenden en instrumenten vindt u op deze website. Initiatiefnemer van deze omvangrijke uitbreiding van het veelgeprezen Sweelinck Monument is bas/bariton Harry van der Kamp. Met zijn Gesualdo Consort Amsterdam voegt hij enkele melodiezettingen aan deze uitgave toe. U kunt het eerste CD-boek met orgel- en klavecimbelwerken nu bestellen via deze webshop. Deel IV-A is het eerste boek van de twee nieuwe uitgaven in de monumentale serie Het Sweelinck Monument, dat tot nu toe bestond uit de complete vocale werken (HSM I-II-III). In het voorjaar van 2014 verschijnt het tweede boek (HSM deel IV-B), en met deze instrumentale werken is het complete vocale én instrumentale oeuvre van Sweelinck verkrijgbaar in de bekende CD-boekuitgave op het label Glossa. 

BESTELLEN 
1) Het Sweelinck Monument Deel IV-A (boek, 3 cd's). De Orgel- en Klavecimbelwerken Deel I [GES 922408-NL] Prijs: €40,- incl. btw en verzendkosten Klik hier om te bestellen.
2) De Complete Orgel-en Klavecimbelwerken Deel I en II(HSM IV-A en B): 2 boeken en 6 cd's. Prijs €70,- incl. btw en verzendkosten. U ontvangt 12,5% korting. Deel IV-A wordt direct uitgeleverd, deel IV-B wordt medio mei 2014 verwacht, en wordt bij verschijning direct per post verzonden. Klik hier om te reserveren.

All posts »

Posted on 05 januari 2014