Menu

Nederlandse orgelkalender 2017

In 2014 vierde www.orgelnieuws.nl haar tienjarig bestaan met de eerste uitgave van de Dutch Organ Calendar 2014. De kalender met twaalf bekende en minder bekende historische orgels in Nederland bleek zo’n succes dat we besloten van de kalender een jaarlijkse traditie te maken.

Inmiddels heeft de kalender alweer zijn vierde editie bereikt. Voor de samenstelling van deze maandkalender werden weer twaalf (eigenlijk dertien …) karakteristieke orgelfronten gefotografeerd. De foto’s zijn gemaakt door Gérard van Betlehem.

Ook in 2017 laat de kalender een selectie van de rijke schat van historische orgels in Nederland zien. Van het pas gerestaureerde Lohman-orgel in Farmsum in het noorden van Groningen tot het Teschemacher-orgel in Vaals in het zuiden van Limburg.

Van instrumenten van bekende bouwers uit eigen land, zoals Bätz, Meere en Smits, tot ‘exoten’ van over de landsgrenzen, zoals het Mutin-orgel in Panningen en het Forster & Andrews-orgel in Nieuwer ter Aa.

De foto’s van de fraaie orgelkassen krijgen weer alle ruimte op twaalf full colour kalender-bladen in A3-formaat. De compact beschreven historie en de dispositie van de orgels zijn op de achterzijde van elk kalenderblad te vinden.

De kalender is te bestellen via www.nederlandseorgelkalender.nl (Kosten € 15,95 exclusief verzending) of via

De NEDERLANDSE ORGELKALENDER
Willaerlaan 23
NL- 3925 HM Scherpenzeel (Gld)

Tous les messages »

Posté le 01 november 2016