Menu

Geert Huylebroeck

Praktische informatie

zondag , 09 april 2017, 15.00u • Kristus Koningkerk Antwerpen
Louis Straussstraat 1, 2020, Antwerpen • Bekijk kaart.

Prijs

8 Euro

Extra informatie

Muziek brengt mensen samen, muziek brengt het goede in de mens naar boven, muziek spreekt tot de ziel, ontroert... over de taal- en landsgrenzen heen.

Vanuit de enthousiaste samenwerking tussen Philippe Streveler, dirigent van de Stedelijke Harmonie van Rocroi, en Kristiaan De Becker, dirigent van de koor Cantamus (Cul-des-Sarts) en het Koninklijk Sint-Franciscuskoor (Herentals), werd het project 'Oorlog en Vrede' geboren. Een concertproject met uitvoeringen in Rocroi, Herentals, Chimay, Antwerpen, Pesche...

Omdat we ervan overtuigd zijn dat we door samenwerking letterlijk en figuurlijk grensverleggend kunnen musiceren zijn we op zoek gegaan naar nog andere muzikale enthousiastelingen. Zo vonden we het een aantal jonge, begaafde muzikanten bereid mee in ons project te stappen, L'Atelier de Musique van de Albatros onder leiding van Sergei Couture stapte in ons verhaal en voor de concerten in Chimay en Antwerpen kregen we eveneens een positief antwoord van het koor Guillaume Dufay onder leiding van Marie-Françoise Lepage. Geert Huylebroeck, de organist van de Christus Koningkerk in Antwerpen, verleende eveneens met veel enthousiasme zijn gewaardeerde medewerking.

In deze woelige tijden waarin we leven wil dit project uitnodigen tot bezinning, maar wil het ook een boodschap uitdragen van hoop. Dat doen de verschillende ensembles eerst met een individueel programma om daarna samen te musiceren en af te sluiten met hoogtepunten zoals delen uit de 'Mass for Peace' van Karl Jenkins', de Europese hymne 'Ode an die Freude' van Beethoven en het eerste deel uit 'Mythodea' van Vangelis.

Amateurs die op muzikale wijze een boodschap uitdragen en daarbij hun verscheidenheid en individualiteit overstijgen...

Andere concerten »

Koen Pauly

12.30u • Leuven, Kapel Romaanse Poort

marktconcert

François Houtart

20.00u • Chênaie, Eglise Saint-Pierre

Andreas Sieling

20.30u • Antwerpen, O.-L.-Vrouwekathedraal

Eric Hallein

14.30u • Roeselare, Sint-Michielskerk

Stadsorgelfestival

Katrien Mannaert

16.00u • Tongeren, O.L.V.-basiliek Tongeren

Lynn Leterme, Walter Six en Florian Rodts

20.00u • Blankenberge, Sint-Rochuskerk