Menu

Over Orgelkunst

Orgelkunst informeert de lezer over wat er gebeurt in de Vlaamse orgelwereld en daarbuiten.

Orgelkunst is het Vlaams tijdschrift voor orgelcultuur dat zich richt naar zo breed en divers mogelijk publiek van cultuurliefhebbers die belangstelling koesteren voor de orgelcultuur in het algemeen en het Vlaamse orgel- en orgelmuziekerfgoed in het bijzonder:
- de organisten, studenten en docenten van de departementen muziek aan de hogescholen en de afdelingen musicologie van de universiteiten, de orgelleraren van het deeltijds en voltijds kunstonderwijs, orgelbouwers, orgelontwerpers, orgeldeskundigen, onderzoekers, historici, kunsthistorici, kerkmuziekverantwoordelijken, orgelverenigingen, concertorganisatoren, muziekuitgeverijen, CD-labels, zowel uit binnen- als buitenland;
- de klavier- en orgelleerlingen uit het deeltijds en voltijds kunstonderwijs, de amateurorganisten, de muziekliefhebbers, de plaatselijke geschiedschrijvers, de concertbezoekers, de geïnteresseerden in de orgelmuziek.

Het tijdschrift werd opgericht in 1978 en bevat artikels over gerestaureerde en nieuwe orgels, orgelcomposities, personalia, orgelevenementen als festivals en wedstrijden, berichten over orgelactualia, een extensieve orgelconcertagenda en een inhoudsoverzicht van internationale orgeltijdschriften.

Sedert 2005 heeft Orgelkunst ook een eigen CD-label waarbij gefocust wordt op het Vlaamse orgelpatrimonium. Vlaamse organisten brengen hoofdzakelijk werk uit de Belgische orgelliteratuur dat nog niet eerder werd opgenomen.

De vernieuwde website is een extra troef om het Vlaamse orgelerfgoed en de landelijke orgelactiviteiten ook internationaal bekendheid te geven.