Menu

2017 | orgelcompositiewedstrijd voor zes historische orgels in Mafra (Portugal)

Het Portugese ministerie van Cultuur en de gemeente Mafra promoten de internationale compositiewedstrijd voor de zes historische orgels van Mafra om een nieuw orgelrepertoire voor het prachtige "orgel-ensemble" te creëren. Aanmeldingen zijn mogelijk tot 28 februari 2017.

De zes orgels van de basiliek van het paleis van Mafra zijn gebouwd door de twee belangrijkste orgelmakers van hun tijd: António Xavier Machado en Cerveira en Joaquim António Peres Fontanes. Deze instrumenten vormen een unieke set in de wereld, niet door hun aantal maar wel omdat ze tegelijkertijd werden ontworpen en gebouwd met als doel om samen te klinken.

De wedstrijd is verdeeld in twee categorieën: enerzijds een originele compositie en anderzijds een transcriptie voor de zes orgels, die respectievelijk zullen beloond worden met een bedrag van 10.000€ of 5.000€/

De jury van deze tweede editie is samengesteld uit Joris Verdin (België - voorzitter), Maurizio Corci (Italië), António Pinho Vargas (Portugal) en João Vaz (Portugal).

Verdere info en voorwaarden:
http://www.cm-mafra.pt/pt/municipio/premio-internacional-de-composicao-orgaos-do-palacio-nacional-de-mafra.


Alle berichten »

Gepost op 22 december 2016