Menu

Nederlandse Orgelkalender 2015

Twaalf historische orgels in de provincie Groningen staan afgebeeld op de Nederlandse Orgelkalender 2015 die Orgelnieuws.nl onlangs heeft uitgebracht. Vorig jaar gaf de website ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan dit jaar de Dutch Organ Calendar 2014 uit. Die bleek zo'n succes dat de redactie van Orgelnieuws.nl de jaarlijkse kalender tot traditie wil maken.

Voor de maandkalender van 2015 zijn twaalf orgels, van het zestiende-eeuwse orgel in Krewerd tot het Walcker-orgel uit 1913 in Wildervank, gefotografeerd door de huisfotograaf van Orgelnieuws.nl, Gérard van Betlehem. Meer nog dan de vorige kalender is er ruimte gegeven voor de foto's, die nu de volledige A3-kalenderbladen vullen.

Op de kalender staan de orgels in:

Zandeweer, Protestantse Dorpskerk
Midwolde, Hervormde Kerk
Zuidhorn, Hervormde Dorpskerk
Middelstum, Hippolytuskerk
Zuidbroek, Petruskerk
Kantens, Vituskerk
Zeerijp, Jacobuskerk
Krewerd, Mariakerk
Saaxumhuizen, Hervormde Kerk
Nieuwolda, Protestantse Kerk
Wildervank, Grote Kerk
Appingedam, Nicolaïkerk

Achter op elk kalenderblad staat een beschrijving van de historische lotgevallen van het orgel van die maand en natuurlijk de
dispositie. De kalender is op stevig papier uitgevoerd in A3-formaat, met een Wir-O-ophangsysteem.

De Nederlandse Orgelkalender 2015 kost € 15,95, exclusief verzendkosten (€ 4,00 binnen Nederland). De kalender is te bestellen via www.nederlandseorgelkalender.nl of per post bij Orgelnieuws.nl, Willaerlaan 23, 3925 HM Scherpenzeel.

Alle berichten »

Gepost op 12 september 2014