Menu

tentoonstelling Herman Roelstraete (1925-1985)

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat de muzikale duizendpoot Herman Roelstraete overleed.
In 1942 begon Herman Roelstraete zijn studie aan het Interdiocesaan Hoger Instituut voor kerkelijke muziek, nu Lemmensinstituut in Mechelen. Hij studeerde daar bij Henri Durieux harmonieleer, Marinus de Jong piano en contrapunt, Flor Peeters orgel en Jules Van Nuffel koordirectie en muziekesthetica. Zijn eerste compositie heet Kleine triptiek opus 1 voor orkest. In 1946 beëindigt hij zijn studies aan het Lemmensinstituut met veel succes. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel zet hij zijn studies voort. Hij besluit deze studies met eerste prijzen in de vakken zang bij Maurice Weynandt , contrapunt bij Marcel Poot en orgel bij Paul de Maleingrau. In 1957 start hij met een studie van de dodecafonie bij Matthyas Seiber. In 1969 werd hij docent voor harmonieleer aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Naar aanleiding van deze herdenking is een tentoonstelling op het getouw gezet , een initiatief van het Izegems Stadsbestuur in samenwerking met het 11 julicomité. De expositie vindt plaats van 29 juni tot en met 12 juli 205 in 'het Meilief', Melkmarkstraat 6 te 8870 Izegem en is elke dag toegankelijk van 15 u tot 18 u en op zaterdag ook van 10 tot 12 uur. De toegang is gratis
Deze tentoonstelling kadert in de 11 juliviering van de stad en is samengesteld door de Stichting Herman Roelstraete. Medewerkende verenigingen zijn de Stichting en vtbKultuur Izegem.

All posts »

Posted on 03 juli 2015