Aart Bergwerff

Aart Bergwerff

zondag 11 oktober 2020
15:00
Onze-Lieve-Vrouwkerk
Onze-Lieve-Vrouwkerkplein
9200 Dendermonde
Bekijk kaart
Europees kampioenen tangodans 2017 Carlos en Mirella
5 euro

Info

052213018
musea@dendermonde.be

Programma

Tango "Mi Corazon". Als organist ziet Aart Bergwerff parallellen tussen emoties (affecten) in de tangomuziek en die in de barokmuziek. Met name in de stylus fantasticus is barokmuziek direct verbonden met gevoel, gebaren en affecten. Er is veel geschreven over oude muziek, maar niemand was er bij. Tangomuziek daarentegen kennen we, herkennen we. De componisten van de tango maken dezelfde gebaren als hun barokke voorgangers. Tango overbrugt zo de tijd tussen barok en heden, tussen Buxtehude en Piazzolla, in gehoor en gevoel. Les extrêmes se touchent, de uitersten raken elkaar. Tango doet direct een beroep op het gevoel van de musicus, vandaar de titel van dit programma: Mi Corazón - mijn hart. Carlos & Mirella Santos David, Europese kampioenen 2017, zullen live dansen op de tango's. Een belevenis!